Yerli Üretimin En Büyük Destekçisi Metro Holding

 

Yerli üretimin en büyük destekçisi Metro Holding

 

METRO HOLDING‘IN TÜM ISTIRAKLERINDE YERLI ÜRETIM OTOMOBIL DEVRI

 

Prototipi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Fikri Isik tarafindan tanitilan ilk yerli otomobile en büyük destek Metro Holding’den geldi. Metro Holding Yönetim Kurulu Baskani Çagla Öztürk seri üretim gerçeklestiginde holding bünyesindeki tüm sirketlerde yerli üretim araçlar kullanilacagini açikladi.

 

Yerli üretimi her zaman destekleyen Metro Holding’den bir destek de yerli otomobile geldi. Holding Yönetim Kurulu Baskani Çagla Öztürk, prototipi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Fikri Isik tarafindan tanitilan yerli otomobilin üretimi gerçeklestiginde Metro Holding’in tüm istiraklerinde kullanilacagini söyledi.

 

METRO HOLDING YERLI ÜRETIMI TESVIK KONUSUNDA DA ÖNCÜ

 

Öztürk yaptigi açiklamada Metro Holding’in her zaman yerli kaynak kullanimini tesvik ettigini hatirlatirken, Metro Turizm’in de özellikle son yillarda Türk mühendislerin üretimini gerçeklestirdigi Temsa marka otobüsleri filosuna ekledigini dile getirdi.

 

Öztürk; söyle konustu: “Türkiye’nin karayolu ulastirma lideri Metro Turizm’in de aralarinda oldugu 20 istirak firmasiyla Metro Holding her zaman yeniliklerin öncüsü olmaya devam ediyor. 20 yili askin zamandir ülkemize ve insanimiza en iyisini sunmayi ilke edinmis bir firma olarak ayni zamanda bu hizmetleri yerli kaynak kullanimi ile temin etmeye çalismaktayiz.

 

Ilk kuruldugumuz günden bugüne ulastirma alaninda göstermis oldugumuz faaliyetlerimizin büyük bir kismini yerli araçlarla gerçeklestirmenin gururunu yasadik. Son yillarda Ülkemizde üretimi gerçeklesen otobüslerle filomuzu genislettik ve yerli üretimi tesvik konusunda sektöre öncülük ettik.”

 

Çagla Öztürk yerli üretimin tesvik edilmesi noktasinda Metro Holding’in yine üzerine düsen görevi yerine getirecegini belirterek, milli projelerin henüz baslangiç evresinde bile agir elestirilere maruz kalip, baltalandigi bir dönemde Türk mühendis ve isçisinin alin teri ile yapilacak yerli otomobilin tüm Metro Holding istiraklerinde kullanilacagi konusunda bugünden taahhüt verdi.