Metro Turizm Yönetim Kurulu Baskani Senol Ayyildiz, Kayseri’nin bölgede önemli bir sehir oldugunu söyleyerek, “Kayseri’ye 10 milyon dolarlik yatirim ile geldik” dedi. 
Ommer Otel’de gazetecilerle bir araya gelen Metro Turizm Yönetim Kurulu Baskani Senol Ayyildiz, sirket olarak yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Metro Turizm olarak Kayseri’de incelemelerde bulunduklarini söyleyen Ayyildiz, Kayseri’nin Iç Anadolu’nun önemli sehri oldugunu söyledi. Ayyildiz, “Metro Turizm genel müdürlük ekibi olarak 15 gündür Kayseri bölgesi ile ilgili ciddi çalismalar içerisinde bulunduk. Bilindigi üzere sektörümüzün açik ara önde gittigi, 2010 yilindan itibaren çikisi ile baslayan 2013 yilinin sonuna geldigimizde Türkiye’yi komple tasimis bulunmaktayiz. Türkiye’nin nüfusunun 70 ila 75 milyon bazinda düsündügümüzde 2010 ile 2013 yilini düsündügümüzde toplam yolcu sayimizda 73 milyon. Allah kismet ederse önümüzde ki yil 2014 yilinda ki hedefimizde 24 milyon 500 bin yolcu tasiyarak kapatmayi düsünüyoruz. Beraberinde 2015 yilinda 30 milyon yolcuyu hedeflemis bulunmaktayiz. Kayseri bu dogrultuda bizim için bugüne kadar bütün bölgelerde yapmis oldugumuz çalismalari düsündügümüzde biraz göz ardi etmis gibi bulundugumuzu hissettik. 15 gündür buradayiz. Hakikaten Kayseri çok önemli bir sehirdir. Sektörümüzle alakali önemli bir yolcu potansiyelinin oldugu bir sehirdir. Bu dogrultuda Metro Turizm olarak Kayseri’de yasayan halka daha öncesinden vermekte oldugu hizmeti eksik yapti diye düsünerek çok üzüldüm. Onun için diger firmalarinda verdigi hizmeti de inceledik. Tabi ki burada kazanacak olan yine Kayseri halki olacaktir. Tatli bir rekabet içerisinde çalismalarimizi sürdürerek farkli segmentler de hizmet verme karari aldik” dedi.
Firma olarak ilklere imza attiklarinin altini çizen Ayyildiz, “Metro Turizm olarak hep ilklere imza atmis bir firmayiz. Bu dogrultuda Kayseri’de sekment olarak diger firmalarimizla da bulunmayan 2+1 süit araçlarimizi da buradan seferlere baslatarak Kayseri halkina daha rahat daha konforlu bir hizmet sunmayi hedefledik. Bu dogrultuda tüm arkadaslarimiz ekip olarak ciddi bir çalisma içerisinde bulunduk. 10 günlük bir süreç içerisinde Kayseri sehir merkezinde ki alt yapimizi revize ederek yeni ofisleri, yeni acenteleri bünyemize katarak, sehir içi hizmet agini son model araçlari filomuza katarak burada yeniliklere imza atmaya geldik” ifadelerini kullandi.
“KAYSERI’YE 10 MILYON DOLARLIK YATIRIM ILE GELDIK”
Kayseri’nin yolcu kapasitesi bakimindan da önemli bir sehir oldugunu söyleyen Senol Ayyildiz, firma olarak Kayseri’yi önemsediklerini dile getirdi. Kayseri’ye 10 milyon dolarlik yatirim ile geldiklerini vurgulayan Ayyildiz, söyle konustu:
“Sadece sehirler arasi yolcu tasimasi ile degil netice itibari ile Kayseri’nin önemli noktada oldugunu, Anadolu’nun çok önemli sehri oldugunu hepimiz bilmekteyiz. Bir tarafinda Nevsehir, bir tarafinda Ürgüp gibi birçok sayacagimiz önemli noktalar var. Bu dogrultuda bizler Metro Travel olarak da 2012 yilinda büyük hedefler çerçevesinde yola çiktik. Bu eni olusumumuzla Kayseri’de büyümemize çok büyük katki saglayacagi inanci içerisindeyiz. Bu anlamda da yatirimlarimiza devam ediyoruz. Kayseri ile ilgili bu çalismalar çerçevesi içinde 10 milyon dolarlik bir yatirim yaptik. Gerek araç gerekse de alt yapi imkanlari ile Kayseri halkina hizmet vermek adina 10 milyon dolarlik bir yatirim ile Kayseri’ye gelmis bulunuyoruz. Zaten vardik, var olmaya da devam edecegiz. Kayseri’yi geldigimiz günden beri çok sevdik. Kayseri’de de yapilacak çok seyler var. Kayseri’de olmaktan çok mutluyuz. Biz Türkiye’nin 76 iline gidiyoruz. Hemen hemen Metro Turizm=Türkiye haritasi demistik. Bu 76 ile giden Kayseri bölgesinden bir firma olmak adina buradan 76 ile gitmeyi planliyoruz. Kayseri’den Metro nerde varsa oraya bütün Kayserilileri, gurbetçileri, ögrencileri herkesi tasimak istiyoruz. Kayseri’ye farkli aktivitelerle katki saglayacak bir konumdayiz.”
Metro Turizm Yönetim Kurulu Baskani Senol Ayyildiz ayrica, “2010 yilinda 13 milyon 777 bin yolcu tasimisiz. 2011 yilinda 19 milyon 448 bin yolcu tasimisiz. 2012 yilinda 22 milyon yolcu tasimisiz. 2013 yilinda da tasidigimiz yolcu sayisi 20 milyon 750 bin civarindadir. Türkiye’yi son 4 yildir hizli çikisimizla birlikte Türkiye’yi tasimisiz” ifadesinde bulundu.