Havza Otogari artik kalkis noktasi

 

Havza Otobüs Terminali ve Metro Turizm Isletmecisi Bekir Sabri Turan, Iç Anadolu ve Dogu Anadolu bölgelerini Karadeniz Bölgesi’ne baglayan yollarin kesisme bölgesinde bulunan ve geçis noktasi konumunda olan Havza Otogari’nin ilk kalkis noktasi konumuna geldigini belirtti.

 

METRO HAVZA’DA YENIDEN YAPILANDI

 

Havza’nin Karadeniz’e giris noktasi oldugunu belirten Turan, göreve geldigi günden bu yana geçen 2 yillik sürede ortaya konan çalismalarla orantili bir basari elde ettiklerini söyledi. Geçis noktasi olmasi sebebiyle daha önceleri Havza kalkisli araç olmadigini hatirlatan Turan; “Kalkis noktalari hep Trabzon ya da Samsundu. Ayrica daha evvel burada hiç ek sefer de yapilmazdi.  Havza yolculari Vezirköprü’den ya da Çarsamba’dan gelen araçlara verilirdi. Metro olarak biz, buradan hem araba kaldirarak hem de ek seferler yaparak Havza yolcusunu kazandik. Havza’da bir nevi yeniden yapilandik” dedi.

 

Kurban Bayrami döneminde Havza kalkisli, günlük 9 ek sefer yaptiklarini belirten Turan, diger günlerde ise kalkis noktasi Havza olmak üzere aksam 2 Istanbul aracimiz var. Bundan sonra hedefimiz Vezirköprü’den Ankara, Eskisehir ve Bursa illerine sefer düzenlemek” seklinde konustu.

 

Ayrica Havza’da yasayan çok sayida Çerkezköy, Kapakli ve Çorlu yolcusu oldugunu da belirten Turan, ilerleyen dönemlerde bu illere sefer konulmasinin da planlar arasinda oldugunu ifade etti.